På Rybners Tekniske Skole, ser de Teknisk dokumentation som et håndværk, og ser en stor værdi i, at eleverne anvender Automation og Monteringsassistenten i undervisningen.

At støtte de tekniske skoler med særlige skoleversioner af vores programmer, har været vigtigt for os, lige fra vi startede PCSCHEMATIC. Det er derfor en stor glæde, når vi hører at det skaber værdi for både undervisere og elever at anvende vores programmer i undervisningen.
For nylig talte vi med underviser Claus Wedege Petersen fra Rybners Tekniske Skole i Esbjerg om, hvordan han bruger Automation i sin undervisning, og hvordan det bidrager til elevernes læring. Det blev til en spændende samtale og vi har sammenfattet nogle af de mange pointer, som forhåbentlig også vil inspirere dig, hvad enten du er lærer eller elev:

Hvilke uddannelser underviser du i, hvor I bruger Automation?

På Rybners Tekniske Skole bruges programmet i grundforløbet på Elektrikeruddannelse samt H1, hvor det er med til at give en god forståelse for det teoretiske arbejde, og hvorledes det kan forankres og dokumenteres i en digital løsning.

Hvad er værdien af at bruge funktionen Monteringsassistenten i undervisningen?

Når eleverne introduceres til Automation, og særligt den integrerede Monteringsassistent, så oplever jeg, at det giver dem en bedre forståelse for hvordan man tegner “monteringskorrekt”. Det “tvinger” eleverne til at tænke over, hvordan det senere skal monteres, og i den proces er det min erfaring, at eleverne opnår en bedre læring og forståelse for opgaven. Jeg har også erfaret, at det at vi går væk fra papir og blyant, giver en anden motivation. Det er svært at komme udenom at verden bliver mere digital, og det giver en lang række fordele og muligheder for at effektivisere arbejdsgange. Tegnede man forkert på papiret, skulle meget laves om, hvorimod man med den digitale tilgang, meget lettere kan justere og rette, når det er nødvendigt. Ligeledes er det blandt andet også muligt at graduere mængden af information på en tegning.

Eleverne lærer at det “koster” tid at spare tid

Eleverne lærer også, at det at investere tid i starten, giver mulighed for at vinde tid på den lange bane. Jeg oplever tit i min undervisning, at dem der bruger tid på dokumentationen, og ikke bare går i gang med montagen med det samme, de overhaler de andre i processen. For nogle elever tager det nemlig længere tid at tegne diagrammer monteringskorrekt via programmet, men den struktur og orden de opnår ved at have gjort tegninger klar elektronisk, og montere med hjælp fra Monteringsassistenten, gør dem i stand til at reducere fejlmontage og opnå en bedre læring og viden om, hvad der er de “rigtige” beslutninger i processen. Hvert step kan følges digitalt, og det bliver enklere at få et overblik over den samlede montageopgave. Da alt er registreret i programmet, er det ligeledes muligt bl.a. at autogenerere monteringsplaner, ledningsnumre og få visualiseret hele montagetegningen.

Hvorfor er valget faldet på Automation fra PCSCHEMATIC?

Vi har siden 2007 brugt Automation i undervisningen her på skolen, og selvom andre alternativer har været i spil, så er vi glade for programmet og vigtigst af alt supporten. Det er altid muligt at ringe og få svar og hjælp, når der er behov for det, og det giver en god tryghed i undervisningen.

”Teknisk dokumentation er vores håndværk”

Som afslutning på vores samtale understreger Claus, at det er vigtigt at se teknisk dokumentation som et håndværk. Det er en færdighed, der er et vigtigt fundament de videre processer, så den skal læres rigtigt i undervisningen. Det at kunne lave en korrekt og fyldestgørende dokumentation, har en stor værdi for de videre faser i ethvert projekt, og det er med til at spare tid og penge.

1000 tak til Claus for en spændende samtale. Er du lærer eller elev, og ønsker du at inddrage Automation i din undervisning, så kontakt Dorthe Larsen på dorthe.larsen@pcschematic.com.

Vil du også gerne bruge vores skoleversioner eller booke et kursus på din skole?

Vi hjælper altid meget gerne til med at få jer godt ombord i vores program, og arrangerer også gerne kurser for elever og/eller lærere, så I kan få en grundig indføring i, hvordan digitalisering og dokumentation kan optimere hverdagen. I kan læse mere om vores programmer og tilbud til Erhvervsskoler & tekniske uddannelsesinstitutioner på www.pcschematic.dk/skoler